Getuigenissen uit het hart….

Lees even hoe mijn geweldige deelnemers Hoogsensitief & Happy ervaren hebben. Klik op het pijltje rechts om naar de volgende getuigenis te gaan. 

Elke Sterckx

33 jaar

Wat heeft mij jouw programma gebracht?

Ik ben in eerste instantie in jouw programma gestapt vorig jaar om te ontdekken of ik wel degelijk hoogsensitief ben.

Ik voelde me “anders”, maar ik wist niet goed waarom. Ik kon het voor mezelf niet plaatsen.

Als ik ging shoppen was ik altijd vreselijk moe, op feestje was ik degene die vroeger naar huis wou gaan, ik had veel meer tijd nodig voor mezelf dan andere mensen om mij heen.

Jouw programma geeft me duidelijkheid gebracht in wat hoogsensitiviteit is en wat niet.

Verder heb ik heel krachtige, duidelijke en inspirerende video’s opgenomen per module. Met daar dan nog eens een heel concreet werkboek bij.

Ook de live sessies om vragen te stellen is zeer waardevol want je krijgt sowieso inzichten en vragen die opkomen dat je ze graag wil stellen.

Verder is er ook de community met gelijkgestemden en ontdek je echt dat je “anders” zijn echt er gewoon mag zijn!

Ik heb concreet geleerd dat ik mijn hoogsensitiviteit als een kracht mag gaan zien. Ik heb ook tips gekregen van jou hoe ik mezelf moet “afschermen” voor al die invloeden van buitenaf. Ik shop nu gewoon lekker gezellig zonder met barstende hoofdpijn naar huis te gaan. OK, het blijft wel soms moeilijk maar met jouw concrete tips lukt het echt beter. Ik ga zonder schuldgevoel vroeger door op een feestje en ik ga staan voor wie ik echt ben.

Echt een absolute aanrader voor al die prachtige vrouwen!

Sarah De Metsenaere

26 jaar

Sinds mijn kindertijd voel ik dat ik ‘anders’ ben. Hoogsensitief werd me later gezegd, maar wat houdt dit nu net in?  Ik had geen idee hoe ik met mijn hoogsensitiviteit moest omgaan, laat staan hoe ik het kon omvormen naar een kracht, een prachtige kwaliteit. In mijn ogen was het een last, die me het leven moeilijker maakte en me kwetsbaar maakte voor de ‘ongevoelige’ buitenwereld. Ergens schaamde ik mezelf er voor en dat is zo jammer.

Enya en haar uniek online platform ‘Hoogsensitief en Happy’ kwam hier op de juiste moment in mijn leven. Hier kon ik eindelijk verder op ontdekking gaan naar mezelf en naar wat hoogsensitief zijn nu juist voor mij betekent. Het heeft mijn ogen opnieuw geopend en mijn blik gericht naar hoe prachtig het kan zijn om hoogsensitief te zijn.

Enya is iemand met kennis van zake mede door haar opleiding als pedagoog, psychotherapeut en HSP-professional. Maar vooral het feit dat ze ervaringsdeskundige is en ze jou ook een kijkje geeft in haar eigen leven en haar groeiproces als hoogsensitief persoon ervaar ik als enorm waardevol. ‘Hoogsensitief en Happy’ is ideaal om op je eigen tempo te ontdekken wat hoogsensitiviteit nu juist is en waarom het zo belangrijk is om je hoogsensitiviteit te leren begrijpen. De verschillende modules zijn zo opgebouwd dat je een logisch traject volgt van de wetenschappelijke theorie van hoogsensitiviteit, naar het belang van rust en zelfzorg, naar het leren communiceren over je hoogsensitiviteit met je omgeving en uiteindelijk hoe je kan stralen als je prachtige hoogsensitieve zelf! Dit alles aangevuld met meditaties, visualisaties, super leuke werkboekjes, inspirerende live sessies met Enya zelf enz.

Wat ikzelf een echte meerwaarde vind aan ‘Hoogsensitief en Happy’ is de Facebook-community verbonden aan het programma. Hier kan je ervaringen lezen en delen met andere hoogsensitieve personen die meedoen aan het programma. Praten met mensen die hetzelfde voelen, meemaken, met dezelfde dingen worstelen enz. gaf mij een enorm geruststellend en motiverend gevoel. Het is een warme plek, waar iedereen die wil zijn gedachten, oefeningen uit het programma of gewoonweg positieve vibes kan delen.

Door Enya kreeg ik het gevoel dat ik opnieuw gelukkig kon worden en vooral dat ik het waard ben om gelukkig te zijn.

Ik zou het programma dus zeker aanraden aan iedereen die meer uit zichzelf wil halen en/of die zijn/haar sensitiviteit wil leren omarmen. Aan diegene die hun eerste stapjes zetten in het ontdekken van hun hoogsensitiviteit, maar ook aan de diegene die extra verdieping en ondersteuning zoeken. Het online programma zal je meer bieden dan je je kan voorstellen. Het is een prachtig geschenk! Geef het aan jezelf, want je bent het waard om gelukkig te zijn!

Heleen

20 jaar

Deze cursus was voor mij zoals een warm dekentje. 

Het brengt mij warmte. Enya is een warm persoon, ze straalt echt vriendelijkheid uit. Bovendien is ze zelf ook een hoogsensitief persoon en had ik het gevoel dat ze mij als hoogsensitief persoon begreep, desondanks dat het programma virtueel is. Ze weet waarover ze praat. Ze geeft ook enorm veel tips en inzicht, wat een innerlijke geruststelling brengt: wow, ik ben niet alleen en er is niets mis met mij.

Het brengt mij geborgenheid. De wereld kan soms onprettig aanvoelen .. moeilijkheden, uitdagingen, noem maar op. Vooral in moeilijke tijden merk ik des te meer hoe gevoelig ik ben. Maar dit programma werkt echt aan jou basis als persoon, aan zelfacceptatie en zelfliefde. Dat zorgt ervoor dat ik me veilig voel en mezelf ook durf te laten zien zoals ik ben. Het maakt mij ook weerbaarder in moeilijkere tijden, want ik besef hoe ik als hooggevoelig persoon in elkaar zit.

Het biedt mij bescherming. Als je zelf niet weet wie je bent, kan de wereld soms heel overweldigend aanvoelen. Het kan zelf zijn dat je jezelf helemaal kwijt bent. Deze cursus nodigt jou uit om aan introspectie te doen. Als je jezelf beter leert kennen, biedt dat ook een stevige basis. Je bent beter bestand tegen alles wat er op je af komt omdat je stevig met je voetjes op grond staat. Ik durf nu bijvoorbeeld veel sneller uit te komen voor mijn hooggevoeligheid en ik respecteer het ook. Hierdoor leer ik ook extra genieten van de positieve kanten van mijn hooggevoeligheid.

Kortom; een stevige basis waar iedere HSP gegarandeerd de vruchten zal van plukken.  X

Cindy Vandenheuvel

45 jaar

Ik zit nog volop in het proces naar mijn stralende zelf. Af en toe piept die al eens om het hoekje en voel ik mezelf diep gelukkig. Jouw online programma is het beste cadeau dat ik mezelf kon geven. Wat het onder meer zo bijzonder maakt is dat er verhalen achter zitten, van jou persoonlijk maar ook van andere mooie mensen. Je deelt je professionele kennis en ervaring op een toegankelijke, creatieve en hartverwarmende manier. De grote meerwaarde zijn de praktische tools waarmee je aan de slag kan en die voor mij persoonlijk intussen werkelijk een verschil maken in mijn leven. Ik leer mezelf beter kennen en ben enorm dankbaar dat dit met het online programma op mijn eigen tempo kan. Zo kan ik werkelijk stappen zetten, groeien en bloeien!

Annelies Stessens

37 jaar

Het was zo leuk om mezelf te herkennen en erkennen gedurende deze cursus.  Te weten dat je niet alleen bent en dat je perfect normaal bent, maar dat je gewoon de omgeving een beetje anders ervaart. Vaak voelde ik mij al geroepen om zo een cursus te volgen, maar dan was dat op verre locaties of in groepssessies met weekendjes etc….  Dat vond ik allemaal veel te spannend en te ver uit mijn comfortzone.

Enya had het idee om een online cursus te geven, waar zij online alle lessen per module geeft.  Je kan dan de lessen bekijken en volgen op eigen tempo.  Regelmatig werden er live sessies ingepland waar ze dan live aanwezig was en waar wij dan onze vragen aan haar konden stellen. Dit was voor mij een ideaal scenario, zeker als HSP’r .  Gewoon alles op eigen tempo en alleen.

Ik vond het heel aangenaam om naar haar te luisteren: een rustige , aangename, liefdevolle stem/persoonlijkheid.  Ook dit paste helemaal bij mij.  Ik herkende mijzelf wel een beetje in Enya en dat is natuurlijk helemaal leuk.  Ik had het gevoel dat ik niet alleen was.  Haar sterke persoonlijkheid, maakte mij ook zelfzeker

Te vaak zag ik mijn hoogsensitiviteit als een last.  Het is niet omdat je HSP’r bent dat je zwak bent.  Nee, je kan ook stralen als HSP’r.  Enya heeft mij getoond, dat je hoogsensitiviteit juist een hele mooie eigenschap is.  Zij benoemde het als de zwanen.  Wij mogen ons ook tonen als zwaan.  Als wij eendjes willen zijn en ons constant gaan aanpassen aan anderen, dan verliezen we onze kracht en zelfvertrouwen.  Het is soms moeilijk om ons te tonen als zwanen.  Daar is lef voor nodig.  Hoe vaak ging ik mij gedragen als de eendjes, zodat zij zich maar niet ongemakkelijk zouden voelen bij mij.  Ik ging zo vaak over mijn eigen grenzen, om mijzelf maar niet te moeten tonen.  Maar nu ben ik klaar om de zwaan te zijn.  Ik heb mij genoeg verstopt tussen de eendjes.  Ik ben wie ik ben en dat is ok.

Ik weet nu ook wie ik ben en wat het precies inhoud om hoogsensitief te zijn en waar onze krachten en valkuilen liggen. Enya leerde mij allerlei tips en tric’s om in mijn kracht te gaan staan. Meer en meer durf ik nu mijn grenzen aangeven, voor mijzelf kiezen

Het was een confrontatie met mijzelf, een spannend avontuur met tal van leuke oefeningen die Enya ons voorschotelt.  Het is een proces van mezelf ontdekken, leren kennen en sterker worden. En vooral een proces van mezelf aanvaarden.  Het vraagt moed om dit te delen met anderen.  Ik geef mezelf bloot.  Maar het voelt goed, want ik ben niet alleen.  En Hsp’r zijn is helemaal toppie! ik zou niet anders meer willen!

Wat ik tenslotte ook heel erg leuk vind is de ‘Hoogsensitief en Happy Community’.  Dit geeft nog meer het gevoel dat je niet alleen bent, dat je bij elkaar terecht kan.  Je kan er alles delen over je ervaringen van de cursus of van het gewone leven. Leuk om een groepje mensen rondom je te hebben die je dan steunt en begrijpt.

Graag wou ik deze ervaring delen, omdat het mij deugd deed om mezelf op zo een leuke manier te mogen leren herontdekken. Bedankt Enya!

PS : stiekem kijk ik uit naar een vervolgcusus van jou…

Els Verhoeven

52 jaar

Ik heb meegedaan met de cursus hoogsensitief en happy: Ik had die gewonnen, helemaal blij mee!

Ik heb er veel aan gehad en heel veel geleerd…

Om beter met mijn hoogsensitiviteit om te kunnen gaan…
Dichter bij mezelf te blijven ,in mijn kracht te staan…
Veel fijne meditaties en oefeningen waar je later ook nog gebruik van kunt maken…
En die je helpen om oude pijn te helen…
Ik heb mezelf daardoor beter leren kennen…
Wat kost me energie, wat geeft me energie?
Wat wil ik, in plaats van wat wil de ander?!

Echt een aanrader!! En super goede begeleiding van Enya die heel goed weet waar ze mee bezig is en een expert is op het gebied van hoogsensitiviteit en die met heel veel kennis en talent en liefde de cursus heeft gemaakt.

De cursus zit heel goed ineen en reikt je veel waardevolle lessen en tips aan bij problemen waar je als hoogsensitieve vrouw tegen aanloopt.

Ook de Facebook groep geeft zeker meerwaarde aan de cursus, daar kun je dingen delen met andere hoogsensitieve mensen.

Met fijne live momenten met Enya waar de leerstof van die week nog eens extra in de aandacht komt en je vragen kunt stellen.

Ik zou zeggen niet twijfelen zeker doen ,het brengt je zoveel!!

Ik ben dankbaar dat ik mee kon doen!

 

Cathy Hooyberghs

52 jaar

Ervaar het “Hoogsensitief&Happy” programma als zeer waardevol.  Je brengt de verschillende/boeiende modules met veel liefde en rust. De boodschappen, tips, verhalen dringen dan ook op een fijne manier tot me door.

Karin Aerts

63 jaar

Ik kwam via een vriendin bij Enya terecht en het kwam net toen ik er het meest nood aan had. Ik zat wat diep en kon sinds ik me kan herinneren,  niet goed functioneren en communiceren met de wereld rondom mij. Ik liep tegen zoveel aan en legde de oorzaak bij de ander (of toch vaak)

De lessen kwamen eraan. Ik hoorde zoveel nieuwe dingen ,als ‘je innerlijk kindje ontmoeten’  maar ook gekende zaken kwamen aan bod zoals ontspanning door ademhaling, leren communiceren.

Stap per stap werd zowel theorie als oefeningen  goed uitgelegd.

Er komt een bewustwording op gang, en niet alleen dat. De cursus heeft een brede waaier en richt zich ook op de levensstijl, rust en gezondheid. Ook dit kwam bij mij binnen want ik was mezelf aan het verwaarlozen.

De verandering kwam niet plots en stralen doe ik, denk ik,  nog niet maar ik evolueer nog steeds positief. Het zal gewoon langer duren maar door het feit dat we lang toegang krijgen tot de lessen, valt hierdoor een zekere stress weg en kan ik de lessen op mijn eigen tempo doen.

Waarin ben ik reeds veranderd? Ik kan nu mijn gevoelens beter verworden. De juiste woorden op het juiste moment. De aardingsoefening is zooo  goed.

Het staat als een paal boven water… Ik ben zo blij met de lessen en kan het erg aan anderen aanbevelen.

Ik heb alle lessen nu enkele weken geleden één keer volledig  afgewerkt.  Deze week neem ik de lessen opnieuw: Ik wil er van doordrongen worden!

Enya kan dit zo rustig en met een lach aanbrengen. Ook in de live sessies neemt ze ruimschoots de tijd om je een antwoord te geven en … ik weet niet hoe ze het doet maar ze “slaat de nagel op de kop” en weet me op de juiste plek te raken en een antwoord te geven! Het antwoord blijft dan ook “plakken”!

Inne Devoogdt

20 jaar

Toen ik begon aan de cursus was alles in mijn hoofd één grote chaos, ik was heel onzeker en had geen energie. Gaande weg leerde ik een balans te maken tussen geven en nemen, tussen mijn omgeving en persoonlijke ruimte en tussen andere hun gevoelens en die van mezelf. Het evenwicht is er nog niet helemaal maar ik merk dat ik elke dag een stapje dichterbij kom. Enya is een geweldige therapeut, ze brengt haar boodschap op een heel aangename manier over en heeft me veel bijgeleerd over wat hoogsensitiviteit juist is en hoe ik met mezelf en anderen het best omga. Kortom de cursus is een echte aanrader.