HSP in je praktijk

 

Wil jij werken met HSP’ers?

Het begeleiden van hoogsensitieve personen is een uitdaging, maar ook een waar geschenk. HSP’ers gaan de diepte in, willen niet blijven hangen aan de oppervlakte. HSP’ers hebben zo’n mooie gaven en de voldoening die jij als professional voelt als deze talenten (eindelijk) het licht zien is groot!

Meer dan ooit tevoren lopen de meest sensitieve personen vast in onze snelle en luide maatschappij. Tegelijkertijd zijn zij ook deel van de oplossing om met z’n allen naar een rustiger, evenwichtiger en doorvoelende samenleving te evolueren. Hieraan kan jij bijdragen als HSP-professional.

Ik begeleid al heel mijn professionele carrière hoogsensitieve personen en ik vind het zo’n dankbaar werk. Ik hielp al tal van HSP’ers om hun gevoeligheid om te polen van een valkuil naar een ware kracht. Mijn ervaring, mijn tools en technieken, maar vooral mijn passie voor dit werk wil ik graag met je delen in deze unieke opleiding!

HSP-opleiding

WAT LEER JE?

Ik reik je een stevig theoretisch en wetenschappelijk kader aan over hoogsensitiviteit. We oefenen ook meteen hoe jij dit kader in de taal van jouw cliënt kan uitleggen. Correcte psycho-educatie is een belangrijk onderdeel in het begeleiden van HSP’ers. Het vergroten van het zelfinzicht is vaak de eerste stap in een HSP-begeleidingstraject.

We identificeren de grootste valkuilen van hoogsensitieve personen en ontdekken de strategieën om uit deze valkuilen te geraken. De belangrijkste valkuilen zijn een gebrek aan zelfzorg en eigenwaarde, onvoldoende gezonde grenzen stellen en het ontbreken van een communicatiestrategie om hun noden en behoeften duidelijk te communiceren met de ander. 

Een greep uit het lesaanbod:

– Wat is hoogsensitiviteit?
– Hoe werken hoogsensitieve hersenen?
– Prikkelregulatie
– Hoogsensitiviteit op je werk
– HSP in relaties en vriendschappen
– HSP en spiritualiteit
– High sensation seeker
– Verbindende communicatie
– Zelfzorgstrategieën
– Werken met subpersoonlijkheden
– Innerlijke kind heling

En nog zoveel meer…

 

Deze opleiding vertrekt vanuit een holistisch mens- en wereldbeeld. Dit betekent dat we vanuit heel wat verschillende brillen naar hoogsensitviteit en jouw cliënten gaan kijken. Wetenschap, psychologie en spiritualiteit gaan hierbij hand in hand.

We gaan zowel theoretisch als praktisch aan de slag. Alle aangereikte technieken ga je eerst zelf ervaren en vervolgens toepassen. Ook nemen we de tijd om echt één-op-één-situaties in te oefenen en meteen al je vragen te stellen. 

Jij als hulpverlener hebt ook de belangrijke taak om goed voor jezelf te zorgen. We gaan in op jouw energiebalans en bekijken ook of jouw praktijk in evenwicht is en werkt voor jou i.p.v. andersom.

We eindigen in januari met een supervisiedag om wat je in het najaar hebt geleerd te consolideren, nu dat je wat praktijkervaring hebt opgedaan en dat in combinatie met een afstudeerfeestje. Deelnemers van dit traject hebben ook de mogelijkheid om bij mij in supervisie te komen indien gewenst.

Na deze opleiding ga jij naar huis met een schatkist aan technieken helemaal afgestemd op de HSP’er. Je weet hoe hoogsensitiviteit correct vast te stellen en wat de vervolgstappen zijn. Je kan je vol vertrouwen als HSP-professional profileren en gespecialiseerde hulp bieden aan die 15% van de bevolking die met deze eigenschap geboren is.

VOOR  WIE ?

Deze training richt zich op therapeuten, coaches, docenten, psychologen, orthopedagogen en iedereen die beroepsmatig in een 1 op 1-setting of groepssetting hoogsensitieve volwassenen begeleidt.

Heb je nog geen eigen praktijk, maar wil je je verdiepen in dit boeiende werkveld? Dan ben ook jij welkom. Ik raad ten zeerste aan om naast deze opleiding ook een coach- of therapieopleiding te volgen om de basistechnieken van dit vak te leren. 

VOORDELEN

We werken in een hele kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Zo is er alle ruimte voor jouw vragen en kan ik tijdens de oefenmomenten jou individueel bijstaan, zodat jij het meeste kan leren.

Je ontvangt een HSP-toolkit. Dit is mijn persoonlijke toolkit van oefeningen, meditatie- en visualisatiescripts, beeldend materiaal voor psycho-educatie, boekentips, enz. die ik dagdagelijks gebruik in het werken met HSP’ers en die je meteen kan inzetten in jouw praktijk.

Na jouw traject is er mogelijkheid tot samenwerken. Ik wil namelijk een netwerk van goed opgeleide HSP-professionals uitbouwen naar wie ik mijn cliënten kan doorverwijzen. Zo helpen we samen zoveel mogelijke HSP’ers om gelukkig hoogsensitief te zijn!

OVER ENYA

Mijn passie is hoogsensitiviteit. Vanaf het moment dat ik mijn praktijk opstartte, klopten er quasi enkel HSP’ers bij me aan zonder dat ik me zo profileerde. Ik kan zeggen dat mijn cliënten mijn specialisatie gekozen hebben en daar ben ik ze heel dankbaar voor!

Nu, vele jaren later, heb ik over duizend HSP’ers mogen begeleiden, zowel in mijn eigen praktijk als in diepgaande online trajecten. Voor mij is dit de mooiste job die er is!

Naast mijn ervaring heb ik  ook nog wat diploma’s op zak: Master in de pedagogsiche wetenschappen, Postgraduaat in integratieve psychotherapie en een opleiding tot HSP-professional aan de VUB. 

PRAKTISCH

De lessen zijn steeds gepland op vrijdagen, zodat je opgeladen met nieuwe kennis het weekend in kan gaan.

Reeks najaar 2022: VOLZET

– 9 en 23 september 2022
– 7, 21 en 28 oktober 2022
– 18 november 2022
– 2 en 16 december 2022
– 27 januari 2023 (supervisie- en afstudeerdag)

Reeks Voorjaar 2023: Inschrijven mogelijk

– 13 en 20 januari 2023
– 10 februari 2023
– 3, 17 en 31 maart 2023
– 21 april 2023
– 5 mei 2023
– 2 juni 2023 (supervisie- en afstudeerdag)

De lessen vinden plaats in Streyma in Arendonk. Het is een zeer huiselijke locatie midden in het groen met een grote tuin, waar de sensitieve coach of therapeut zich meteen thuis voelt. Je kan hier gratis parkeren.

De lesdagen starten om 10u en eindigen om 17u . Vanaf 9u30 ben je welkom om rustig toe te komen. Een middagpauze van een uur is voorzien, waar je even kan eten en/of wat opladen in onze tuin of een wandelingetje kan doen in de velden. Ook in de voor- en namiddag zijn korte pauzes voorzien, want wie overprikkeld is, kan niet leren natuurlijk.

’s Middags wordt er een vers gemaakte biologische soep voorzien en ook koffie, thee en water zijn gedurende heel de dag inbegrepen.

HSP coaching

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan vanaf vandaag met vroegboekkorting van 10%! Deze korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen, zowel bij de eenmalige betaling als de betaling in schijven. 

Deze diepgaande training kost €2197 en hierin zijn 9 lesdagen inbegrepen, alsook volledige HSP-toolkit met onder andere uitgeschreven visualisatie-, meditatie- en aardingsoefeningen, beeldend materiaal om jouw psycho-educatie te ondersteunen,… je opleidingscertifcaat en koffie, thee en water en een vers soepje voor de lunch.

Het betalen in maandelijkse schijven is ook mogelijk. Klik op de knop hieronder om jouw betalingswijze te kiezen.

Uiteraard ontvang je ook een factuur. Het gefactureerde bedrag is vrijgesteld van BTW.

VRAGEN?

Twijfel je of deze opleiding een goede match is voor je? Aarzel dan niet om even contact met me op te nemen en dan bekijken we het in jouw persoonlijke situatie. Als je wil, bel ik  je graag eventjes op.