Kinder- en jongerentherapie

Ieder kind en gezin zijn uniek. We gaan samen op weg om een manier te vinden om je kind te helpen dat bij jullie past! 

Waarmee kan ik je helpen?

In de kinder- en jongerentherapie kan alles aan bod komen wat op dit moment moeilijkheden of vragen creëert in jullie leven. Hieronder een greep uit de thema’s waarmee ik aan de slag ga:

Staat het thema waarmee jij het moeilijk hebt niet tussen de voorbeelden? Contacteer me en dan bekijken we samen hoe ik je verder kan helpen.

Mijn specialisatie en passie: Hoogsensitiviteit!

Mijn specialisatie is hoogsensitiviteit en alles wat met voelen te maken heeft. Als gediplomeerde HSP-professional aan de VUB en ervaringsdeskundige kan je bij mij terecht met al je vragen, moeilijkheden en verlangens over je hoogsensitief kind.

Denk  je dat je kind hoogsensitief is? Is je kind snel overspoeld of overprikkeld? Loopt je kind vast in wat er van hem of haar verwacht wordt? Wil je kind het heel goed doen? Onploft je kind in boosheid of tranen als het allemaal teveel is geweest? Voelt je kind jou of anderen feilloos aan? Hoe doe ik dat , hoogsensitief opvoeden?

Het is mijn rotsvaste overtuiging dat hoogsensitieve kinderen een enorm geschenk zijn voor deze snelle wereld! Ze staan echter wel voor grote uitdagingen. Het is mijn persoonlijke missie om net deze kinderen zichzelf te leren begrijpen en reguleren. Als je dit jong aanleert kan je hoogsensitiviteit inzetten als kerntalent i.p.v. erdoor onderuit gehaald te worden. Het is een prachtig maar ook uitdagend leerproces waar zowel jullie als ouders als je kind in zullen groeien. Ik bied jullie hiervoor de juiste handvaten aan. 

Ik organiseer ook speciaal voor hoogsensitieve kinderen prachtige zomerkampen, alsook moeder-dochterdriedaagses

Fasen in de therapie

De therapie kent 3 hoofdfasen, de kennismaking is gratis en optioneel. 

Kennismakingsgesprek

Intake

Begeleiding

Afronding

Wil je eerst even langskomen voor een kennismaking? Dit kan! Ik bied een gratis kennismakingsgesprek van een half uur aan, waar je al je vragen kan stellen. Let op, dit is nog geen intakegesprek.

Dit gesprek is optioneel en gratis. 

De intakefase start met een intakegesprek waar we samen een inschatting maken van de situatie van je gezin en de omgeving rond jouw kind en waar we naartoe willen werken. Dit gesprek kan met of zonder de aanwezigheid van je kind. Dat kiezen jullie zelf!

Daarna volgen er een vier sessies met je kind waar we elkaar leren kennen. Hierin tracht ik een breed beeld te verkrijgen op de persoonlijkheid en het functioneren van je kind. De intakefase eindigt met een eerste terugkoppeling naar de ouders waar ik mijn observaties deel en we een gezamenlijk plan van aanpak opstellen voor de rest van de begeleiding.

Tijdens de begeleidingsfase werken we allemaal samen om tot een wenselijke uitkomst of een verbetering van het probleem te komen. Hierin worden sessies met het kind, meestal 4 sessies, afgewisseld met terugkoppelingen naar de ouders. De totale duur van het begeleidingstraject is afhankelijk van de hulpvraag.

Op een gegeven moment is het tijd voor afronding. Er wordt genoeg ruimte gemaakt om op een rustige manier de begeleiding af te bouwen en te beëindigen.

Wat doen we in een sessie?

Ik maak gebruik van gesprekstherapie waar we werken met jullie verhaal. Daarnaast nemen non-verbale technieken zoals ontspannings- en lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, spel en creatieve therapie waar we schilderen, kleien, tekenen een belangrijke rol in. Kinderen en jongeren uiten immers hun gevoelens makkelijker via spel, tekeningen, beelden en verhalen. Ook rollenspel of werken met duplopoppetjes kunnen aan bod komen. Samen gaan wij op weg en in interactie beslissen we welke vorm van therapie het beste bij jullie en jouw kind past! Dit alles doen we in mijn ruime praktijkruimte, waar we veel plaats hebben om te spelen en te bewegen. 

Zowel het handelen, denken als voelen komen aan bod tijdens de kinder- en jongerentherapie. Het samen spelenderwijs onderzoeken van de moeilijkheden in het leven van je kind en/of je gezin en vinden van oplossingen staan voorop.

Meelevend. Op maat. Effectief.

Praktisch

 

Voor wie?

Ik begeleid zowel kleuters, kinderen en jongeren van 5 tot 20 jaar en hun ouders. 

Locatie

Ik bied therapie aan in mijn praktijk in Arendonk. Klik hier voor de locatie.

Let op: Wachtlijst met stop!

Aangezien mijn wachtlijst zo vol werd, heb ik besloten om op dit moment geen nieuwe mensen meer toe te laten op mijn wachtlijst. Ik heb helemaal geen zicht meer op welk moment je zou kunnen opstarten en dat vind ik niet eerlijk t.o.v. jou. Ik hoop op je begrip.