Therapie voor volwassenen

Als je even door de bomen het bos niet meer ziet…

Waarmee kan ik je helpen?

Herken je één of meer van volgende zaken:

 • Ben je of denk je dat je hoogsensitief bent, maar ervaar je het meer als een last dan een prachtig talent en kracht?

 • Zit je gevangen in angstige gedachten of heb je het gevoel dat je emoties je overspoelen?

 • Heb je net jezelf afgesloten van je voelen en merk je dat je dit stukje in je leven mist?

 • Lopen belangrijke relaties in je leven (vaak) mis?

 • Weet je dat er meer in het leven zit, maar heb je geen idee hoe je het eruit haalt?

 • Ben je snel overprikkeld?

 • Heb je het idee dat je leven weinig zin heeft, dat er weinig vreugde te rapen valt?

 • Stuurt je lichaam allerlei signalen zoals oververmoeidheid, hoofdpijn, spierspanning, buikpijn of ben je vaak ziek zonder een directe medische reden?

 • Legt je perfectionisme of angst je lam en durf je niet te doen wat je diep van binnen weet dat je moet doen?

 • Ontbreekt het je aan zelfvertrouwen?

 • Ben je bang dat je misschien wel depressief bent?

 • Is het moeilijk om voor jezelf op te komen? Cijfer je jezelf vaak weg?

 • Heb je het gevoel dat je constant je uiterste best moet doen om te voldoen aan de verwachtingen van jezelf, van anderen en van de maatschappij?

 • Blokkeer je in sociale situaties? Weet je niet wat zeggen of sluit je je af van de buitenwereld?

 • Hoor je vaak van anderen dat je te negatief bent?

 • Ben je gewoonweg niet gelukkig?

Dit zijn enkele redenen om in therapie te komen, er zijn er natuurlijk nog veel meer. In mijn praktijk Streyma gaan we samen op zoek naar hoe je leven weer kan stromen in de richting en snelheid die jij wil! Streyma is dan ook IJslands voor stromen. Samen gaan we op ontdekkingstocht doorheen je verleden, heden en toekomst op zoek naar hoe we terug vreugde, verbinding, heelheid, stabiliteit en levenskracht in je leven kunnen brengen. Jij bepaalt het tempo. Ik werk altijd op maat en hecht zeer veel belang aan het aan de slag gaan met de grootste voorzichtigheid en respect. Zo bouwen we stukje bij beetje je zelfvertrouwen weer op en word jij de hoofdrolspeler in je leven! Jij verdient een leven waar je dromen werkelijkheid mogen worden!

Hoe werk ik?

Aangezien ik een integratief psychotherapeute ben, kan ik met heel veel verschillende werkvormen en therapiestromingen overweg. De juiste methode bestaat immers niet, wel de beste methode voor jou. Ik ga altijd aan de slag met jouw vragen en problemen, jij verdient een persoonlijke aanpak. Op die manier kan jij je goed voelen bij wat we doen en kan je de volgende stap in de juiste richting zetten. Sommige mensen prefereren bijvoorbeeld praten, anderen willen niets liever dan met hun handen bezig zijn. Voor hen bied ik talrijke creatieve methoden aan, zoals schilderen, tekenen, kleien,… . Ook visualisaties, meditaties, ontspanningsoefeningen, schrijf- en huiswerkopdrachten zijn mogelijk.

Mijn specialisatie: Hoogsensitiviteit

Mijn specialisatie is hoogsensitiviteit en alles wat met voelen te maken heeft. Als gediplomeerde HSP-professional aan de VUB en ervaringsdeskundige kan je bij mij terecht met al je vragen, moeilijkheden, verlangens i.v.m. dit thema. Vermoed je dat je hoogsensitief bent of loop je vast in je dagelijkse leven doordat je zo diep kan voelen en sneller overweldigd bent door de wereld? Het is mijn rotsvaste overtuiging dat je als hoogsensitief persoon een groot talent bezit! Zoals elk talent heeft het zijn valkuilen en is het een heus leerproces om er niet steeds weer in te vallen. Heb je het gevoel dat je hoogsensitiviteit meer een last is, iets dat je het liefst kwijt zou willen kom dan zeker langs. Het is mijn grootste missie om je te helpen om deze last te transformeren tot jouw grootste kracht!

♥ Werk je liever aan  je hoogsensitiviteit in een kleine en exclusieve groep? Dan is mijn HSP & Happy – Live cursus misschien wel iets voor jou! 

♥ Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat therapie op dit moment een te grote of te dure stap is. Ik ben bezig een prachtig online programma te ontwikkelen waarmee je zelf thuis op je eigen tempo aan de slag kan gaan om over hoogsensitviteit te leren, maar vooral ook om je leven te verbeteren. Daarvoor bied ik je talrijke oefeningen en opdrachten aan om dit te doen. Ontdek meer over Hoogsensitief & Happy door hier te klikken.

Duur traject

Hoe lang duurt dat nu, zo’n therapietraject? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt volledig af van je hulpvragen, moeilijkheden en je inzet. Dit kan gaan van enkele sessies tot een jaar. We bekijken natuurlijk altijd samen wat er voor jou haalbaar is.

De therapie start met een vrijblijvende intakesessie, waar jij kan voelen of ik bij je pas. Het is voor mij ongelooflijk belangrijk dat je je goed voelt bij mij als therapeut. Alleen zo kunnen we een mooie vertrouwelijke professionele relatie opbouwen waar jij kan groeien en openbloeien. Voelt het goed voor je, dan plannen we de volgende sessie in.

Als je even door de bomen het bos niet meer ziet.

praktisch

 

Locatie

Ik bied psychotherapie aan in mijn praktijk Streyma in Arendonk. Klik hier voor de locatie.

Let op: Wachtlijst met stop!

Aangezien mijn wachtlijst zo vol werd, heb ik besloten om op dit moment geen nieuwe mensen meer toe te laten op mijn wachtlijst. Ik heb helemaal geen zicht meer op welk moment je zou kunnen opstarten en dat vind ik niet eerlijk t.o.v. jou. Ik hoop op je begrip. Ik help je heel graag online verder met mijn prachtig online programma Hoogsensitief & Happy. Klik hier voor meer informatie.