Zomerkampen voor hoogsensitieve kinderen

EEn geweldig kamp voor gevoeligerds:

 

Elke zomer organiseer ik leuke zomerkampen op maat van hoogsensitieve kinderen. Het kamp heeft een boeiend en afwisselend programma dat afgestemd is op de noden van hoogsensitieve kinderen. Het is vaak erg spannend om voor hen om op kamp te gaan. Daarom duurt het  slechts vijf dagen (zonder overnachtingen) en is op die manier perfect geschikt om eens een zomerkamp uit te proberen. Bovendien mogen er slechts 8 tot 10 kinderen per kamp mee. Dit heeft twee grote voordelen: De begeleiding kan voldoende individuele aandacht schenken aan ieder kind en de kinderen kunnen nieuwe ervaringen opdoen in een kleine veilige groep. Tot slot worden de kinderen professioneel begeleid door een hoogsensitieve kindertherapeute/pedagoog en psychotherapeute (i.o). 

Programma

 

Het kampprogramma zit vol met leuke activiteiten op maat van hoogsensitieve kinderen. De actieve momenten worden afgewisseld met meer ontspannende of rustige activiteiten. We zullen veel buiten zijn en ’s avonds voorzien we een mooie rustige afsluiting van de dag. Enkele voorbeelden van de activiteiten:

 • Creatieve activiteiten: Tekenen, schilderen, kleien, knutselen….

 • Buitenspel: Bosspel, vrij spel, kampen bouwen…

 • Bewegen: Wandelen, yoga, dans…

 • Visualisatie-oefeningen

 • Kindermeditatie

 • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen

 • Natuur: Natuurexpedities, dieren verzorgen, moestuin

 • Verhalen aan het kampvuur

Tijdens het kamp leren kinderen op een speelse manier technieken aan om met hun hoogsensitiviteit om te gaan, bijvoorbeeld visualisatieoefeningen rond het afschermen van prikkels. Ook het contact met andere hoogsensitieve kinderen heeft positieve effecten. Daarnaast kunnen ze ook hun nieuwe vaardigheden meteen uittesten in een kleine groep. Lees beneden hoe onze vorige deelnemers en hun ouders de kampen hebben ervaren.

Spelen. Genieten. Voelen.

Locatie

 

Het kamp vindt plaats in het landelijke Arendonk, in de Noorderkempen. We hebben een heel huis voor ons alleen ter beschikking waar we zoveel plezier kunnen maken als we maar willen zonder dat we iemand storen of worden gestoord. Het huis zelf is erg gezellig en warm. De houten vloer is perfect voor de yogamomenten en ontspanningsoefeningen. We eten allemaal samen in de eetkamer of in de tuin bij mooi weer! Het eten wordt met veel liefde vers bereid door onze kookploeg, die uiteraard rekening houdt met mogelijke voedselallergieën van je kind.

Aan het huis bevindt zich een grote tuin met een vijver met vissen, kippen en geiten waarvoor we samen goed zorgen tijdens het kamp. We hebben ook een grote moestuin, vol met lekkers! Er is plaats genoeg om te spelen! Zoals de straatnaam al verraadt, zijn er veel velden in de Akkerstraat, waar we op verkenning kunnen gaan. Ook gaan we zeker het nabijgelegen natuurgebied ontdekken.

 

Anoukje heeft enorm genoten van die week. Ze heeft het echt niet ervaren als een kampje maar als een gezin waarin ze is mogen zijn wie ze is. Mama van Anouk

Allereerst jullie ook super bedankt om er voor Fons een onvergetelijke week van te maken. De vele foto’s zeggen genoeg, het was een fantastische week. Jullie hebben dat echt top gedaan. Fons heeft veel bijgeleerd over zichzelf en voelt zich beter in zijn vel. En hij wil volgende jaar zeker weer komen! Mama van Fons

Ik mocht anders zijn en hoe
anders dat hoefde ik niet uit te leggen. Het was geen kamp. Het was een huis, voelde als thuis. Mezelf zijn of een deel van de groep
Met hoofd, handen of mijn hart denken, doen en voelen.
Altijd iemand die luistert, zorgt en verwent die mijn zorgen herkent. Het anders zijn werd gewoon net als in mijn droom. Mama van Nel

Eindelijk kon ik mezelf zijn. Een lief, gevoelig meisje, teder en wijs. Soms eens verdrietig, dan weer heel vrolijk. Af en toe een beetje bang, dan weer heel stoer. Altijd was er dat luisterend oor. Een zorgzame schouder. Een lief en teder woord. Een “OV’tje” dat me steunde en verzorgde. Zonder dat ik het wist. Ik mocht ruiken, voelen, denken met mijn hart. Eindelijk kon ik mezelf zijn. Lauren en haar mama

Enya Hooyberghs

Enya Hooyberghs

Ik ben Enya en kampverantwoordelijke. Van opleiding ben ik pedagoge en kindertherapeute. Klik hier om nog meer te lezen over mij. Ik heb ongelooflijk veel zin in de kampen! Vijf dagen samenleven en spelen met hoogsensitieve kinderen is zo verrijkend en geeft mij enorm veel energie. Dat de kinderen terug naar huis gaan met meer zelfvertrouwen en manieren om met hun hoogsensitiviteit om te gaan, maakt mij enorm blij!

Marijke De Puydt

Marijke De Puydt

Ik ben Marijke en ik begeleid al jaren met Enya de ongelooflijke leuke zomerkampen! Ik ben sociaal werkster en psychotherapeute (i.o.) en ik heb een grote passie voor het werken met kinderen. Ik ben heel creatief en ik hou veel van dansen en reizen. Ik heb er zoveel zin in om deze zomer weer alles te geven voor de kampen .

Kampperiode 2019

10-, 11-, 12-jarigen

Maandag 8 tot vrijdag 12 juli 2019
(geboortejaar: 2009, 2008, 2007)

7-, 8-, 9-jarigen

Maandag 15 tot vrijdag 19 juli 2019
(geboortejaar: 2012, 2011, 2010)

Dagindeling

 

8-9u: Aankomst, je kan je kind tussen 8 en 9 uur afzetten op de kamplocatie

9-12u: Voormiddagactiviteit met een gezond tussendoortje

12-13u30: Lekker versbereid middageten en rustmoment of vrij spel al naargelang wat je kind nodig heeft

13u30-16u: Namiddagactiviteit met een lekker vieruurtje

16-17u: Vertrek, je kan je zoon of dochter tussen 16 en 17 uur komen ophalen en luisteren naar de avonturen die hij/zij beleefd heeft vandaag 🙂 

 

Hoeveel kost het?

 

Het kamp met alles inbegrepen kost €370. Voor deze prijs krijgt je kind:

 • Professionele begeleiding door een hoogsensitieve kindertherapeute en co-begeleidster

 • 5 dagen kamp

 • Een programma vol met leuke activiteiten op maat van je hoogsensitief kind

 • Verzekering

 • Verse maaltijden en tussendoortjes

 • Rustgevende accommodatie in een huiselijke sfeer

Schrijf je in voor 15 april 2019 dan krijg je €20 korting! Dan betaal je slechts €350!

NOG VRAGEN? Eens langskomen?

Heb je nog vragen of wil je afspreken? Aarzel dan niet om me te contacteren! Je mag me altijd bellen op het nummer 0477 17 55 51 of stel ze hier. Er is een mogelijkheid om eens persoonlijk langs te komen met je zoon of dochter om je vragen te stellen of gewoon eens een kijkje te nemen, want op kamp gaan is best wel spannend! 

 

Inschrijven!

 Schrijf in via de knop onderaan. De inschrijving is slechts definitief na betaling. Voor het kamp ontvang je van ons een informatiepakket. Hierin zit het kampboekje met meer informatie over het kamp waarmee je je kind kan voorbereiden en waar alle praktische informatie staat beschreven, bijvoorbeeld wat je kind allemaal moet meenemen. Daarnaast vind je een vragenlijst waar je alle belangrijke informatie over je kind kan noteren alsook een medische fiche.

Silke mocht de afgelopen week genieten van een fantastische kampweek bij jullie. Ze geniet vandaag nog steeds na – het was duidelijk bijzonder fijn en deugddoend voor haar. Ze blijft vertellen, we worden elke dag uitgenodigd om mee yoga te doen en ze heeft momenteel duidelijk meer zelfvertrouwen in haar rugzakje zitten. Dus ook wij zijn zeer gelukkige ouders . Dank je wel hiervoor.

Alvast bedankt en hopelijk tot volgend jaar (want dat is voor Silke een zekerheid!)

 

Mama van Silke

Hey lieve Enya,

Ik wil jullie nog bedanken voor het fantastische zomerkamp! En het belangrijkste … voor het megasupergoed gevoel dat Alex eraan heeft overgehouden! 🙂

De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig!

Mama van Alex

We wilden jullie nog eens bedanken voor alweer een pracht van een kamp.

Laurens is gisteren thuisgekomen met de meest ontspannen glimlach ooit. Zo hartverwarmend!

Hij had grote knuffelhonger, was heel lief, heeft heel fijn met broer en zusje gespeeld en bovenal: hij vertelde enthousiast over alle leuke dingen die jullie samen gedaan hadden. Enne… Dat Indianenspel was echt wel helemaal zijn ding, hij beschreef het in geuren en kleuren;)

Hij vertelde dat jullie allemaal heel lief en vriendelijk waren en dat hij voelde dat jullie het fijn vonden om voor de kinderen te zorgen.

PS: Laurens stuurt jullie in gedachten veel dikke knuffels!

Mama van Laurens

Spelen. Genieten. Voelen.